Падна системот за екстерно тестирање, учениците се жалат на притисоци

Падна системот за екстерно тестирање, учениците се жалат на притисоциПаднат компјутерски систем и проблеми со софтверот го одбележаа првиот ден од екстерното тестирање. Доцнење со тестовите има во повеќе училишта. Како што јавува Телма проблеми се појавиле во гимназиите „Раде Јовчевски Корчагин“ и „Никола Карев“, но и во ОУ „Љубен Лапе“ и „Лазо Трповски“. За проблеми се јавува и од другите градови во земјата.

Дел од учениците се пожалија и на притисоци од надлежните поради најавите за бојкот и протести на екстерното тестирање. Повеќе во видеото од 24 вести.


IZJAVA BOJKOT EKSTERNO by dm_5126442af0645