Outlook отсега достапен за iOS и Android

Microsoft денес започна со употреба на Outlook за Android и iOS телефоните и таблети. На долг рок, овие нови апликации ќе ги заменат досегашните збунувачки на Microsoft како апликацијата Outlook.com за Android и прилично ограничената OWA апликација за Android и iOS кои функционираат само за плаќање на претплатниците на Office 365.

Новите апликации се базираат на технологијата на Microsoft со која се стекна откако ја купи апликацијата за е-мајл Acompli, минатата година. Поради ова, новата апликација на Outlook ќе наликува на оригиналните апликации на Acompli.

Исто како Acompli претходно, Outlook ги поддржува Office 365, Exchange, Outlook.com, Yahoo! Mail и Gmail како и многу други е-мајл провајдери.

Апликацијата Outlook исто така, овозможува да се испраќаат прикачувања преку OneDrive, Dropbox и други слични сервиси.

Microsoft целосно ја пушти во употреба верзијата за iOS, додека за Android се уште не е официјално завршена. Причината за тоа е хардверскиот екосистем на Android.

Извор: techcrunch.com