Отворање на изложбата „Маси како уметнички слики“ во рамки на настанот „Франција, земја на дизајнот“

Во петок, 16 декември 2016, во 20 часот, во Музејот на современата уметност во Скопје, ве покануваме на на отворањето на изложбата „Маси како уметнички слики: уметност, дизајн и традиционални творби“, којашто ги прикажува креациите на француските дизајнери кои работат за елитни призводители на кујнски прибор.

Ќе бидат претставени дела од познати и потврдени, но и од млади француски дизајнери на современ кујнски прибор и прибор од кристал. Оваа изложба, којашто беше поставенa во повеќе земји низ светот и беше високо посетена, се реализира во соработка со Музејот на современата уметност во Скопје.

Отворањето ќе се одвива во присуство на г-дин Антони Лебосе, реномиран француски дизајнер, директор на студиото 5.5 во Париз и почесен гостин на настанот.

Г-дин Лебосе, пред отворањето на изложбата, во 19 часот, во просториите на МСУ, ќе одржи предавање на тема „Францускиот дизајн низ примерот на познато дизајнерско студио“.

Влезот на предавањето е отворен и за истиот има обезбедено консекутивен превод.

Истиот ден, во 15 часот, во Јавна соба, ќе се одржи и професионална средба помеѓу г-дин Антони Лебосе и македонските дизајнери.