Отсега може да се игра Pac-Man во Google Maps

Точно навреме, за 1 април, во еден од најоригиналните потези во последно време, интернет гигантот Google ги оптимизираше своите мапи (Google Maps) за играње на легендарната игра Pac-Man. Улиците и патиштата на мапите секаде во светот сега можат да бидат лавиринтите во кој се игра Pac-Man, што практично значи безброј различни нивоа.

Се што треба да направите е да отворите Google Maps и да ја одберете опцијата за Pac-Man, која е веднаш до ткн. Earth View.

Отсега може да се игра Pac-Man во Google Maps

Потоа, опциите се речиси бесконечни – можете да отидете на Тајмс сквер во Њујорк, на пример:

Отсега може да се игра Pac-Man во Google Maps

… и да го пуштите Pac-Man да ги изеде неонските светла:

Отсега може да се игра Pac-Man во Google Maps

Или, да појдете до Алфеловата кула во Париз:

Отсега може да се игра Pac-Man во Google Maps

… и да го пуштите Pac-Man да се прошета по Шанзелизе и околните авении:

Отсега може да се игра Pac-Man во Google Maps

Пробајте веднаш и подгответе се да изгубите многу време.

Извор