Отсега е достапно и виртуелно разгледување на уметничките дела во Даут пашин амам

Прошетајте низ виртуелната тура на постојаната национална поставка во Даут пашиниот амам преку веб-страницата на Националната галерија. 

„Во деновите кога имаме намалено и ограничено движење, не треба да си го ускратиме задоволството од душевна храна: култура и уметност“, соопштија од галеријата на својот Фејсбук профил.

Постојаната поставка содржи дела на уметници од 14 до 20 век. Неа може да ја погледнете на следниот ЛИНК.