Осум ТЕД говори кои треба да ги слушнат младите жени

Осум инспиративни ТЕД говори кои покажуваат дека постојат неконвенционални начини за справување со најголемите предизвици во животот, беа селектирани од „Вusinessinsider“ како препорака за сите девојки во своите дваесетти години од животот.

Говорите погледнете ги во продолжение:

1. Mel Robbins: How to Stop Screwing Yourself Over ( Како да престанете да се „зезнувате“ себеси)

2. Derek Sivers: Weird or Just Different? (Чуден или само различен?)

3. Roxane Gay: Confessions of a Bad Feminist (Исповед на лоша феминистка)

4. Meg Jay: Why 30 Is Not The New 20 ( Зошто триесеттите не се новите дваесетти)

5. Tracy McMillan: The Person You Really Need to Marry (Човекот за кој навистина треба да се омажите)

6. Larry Smith: Why You Will Fail At Your Career (Зошто нема да успеете во вашата кариера)

7. Ruth Chang: How to Make Tough Choices (Како да се направи тежок избор)

8. Magnus Walker: Go With Your Gut Feeling (Живејтe со вашите чувства)