Оптички илузии во 19 фотографии направени во вистинското време

Човечкиот мозок изненадувачки лесно може да се измами. Светлината може да ја искриви нашата перспектива на нештата, боите може да изгледаат различно (како примерот со „познатиот“ фустан). Понекогаш мозокот не може да ја сфати вистинската форма и големина на предметите.

Во галеријата подолу погледнете 19 совршено темпирани фотографии кои потсетуваат дека не е се како што изгледа на прв поглед.