Одлични анимирани гифови од слики стари 150 години

Мултимедијалните уметници Richard Balzer и Brian Duffy дигитализирале колекција на анимации од средината на 19-от век, која првично е наменета за гледање на застарени направи како зоотроп или фенакистоскоп. Овие прастари анимации перфектно се вклопуваат во ГИФ форматот, чија популарност во денешно време постојано расте.

Одлични анимирани гифови стари 150 години

За да ги создадат овие гифови, двајцата уметници ги скенирале старите слики и внимателно ги составувале во Фотошоп, за да се задржи автентичната брзина со која сликите се менуваат во оригиналната форма.
Одлични анимирани гифови стари 150 години

Одлични анимирани гифови стари 150 години

Одлични анимирани гифови стари 150 години

Одлични анимирани гифови стари 150 години

 

Одлични анимирани гифови стари 150 годиниИзвор