Одличен концерт на младите пијанисти во Штип

Со голем концерт на класична музика кој синоќа се одржа во Безистенот во Штип , учениците од средното музичко училиште „Сергеј Михајлов“ од Штип, покажаа што научиле во текот на изминатата учебна година. И изведувачите и публиката беа презадоволни од настапот на младите музичари.

На концертот настапија 14 ученици од класата пијано кои изведоа дела од познати композитори- класици за чија изведба веќе имаат добиено повеќе признанија или награди како во Македонија така и во странство.

Во продолжение неколку фотографии од атмосферата која синоќа владееше во штипскиот Безистен.

Одличен концерт на младите пијанисти во Штип

Одличен концерт на младите пијанисти во Штип

Одличен концерт на младите пијанисти во Штип

Медиа арт клуб „Актив“- Штип