Од следниот месец, повторно двогрби камили во скопската Зоолошка

Во јули, се очекува да пристигнат две двогрби камили во Зоолошката градина. По подолго време, граѓаните на Скопје повторно ќе може да ги видат овие животни.

Донација од Чешка и Словенија, камилите се од видот бактријан. Екипите на Зоолошката градина веќе го подготвуваат нивното живеалиште.

Зоолошката градина неодамна го отвори новото живеалиште за фламинга, а пред извесно време најави дека ќе биде дом и на арктички бели волци.

Според најавата на Зоолошката градина, овие волци доаѓаат од зоолошките во Литванија и Германија и се редок и загрозен вид. На возраст се од околу една година и очекуваат во Скопје да пристигнат следниот месец.