„Од имитација кон лик“ во петок на Академска сцена

Утревечер на Академска сцена ќе се одржи реприза на испитот по предметот Актерска игра 2, во која се опфатени етиди на одредена тема и импровизации под насловот „Имитација кон лик“.

Испитот се содржи од два дела: „gibberish“, односно измислен јазик на тема „Академија за тероризам“, и „Од имитација кон лик“, односно имитациите кои се работеле во прв семестар, сега се ликови во одредени ситуации.

Ова е прва реприза на испитот, кој инаку се спроведува во втор семестар на студиите по Актерска игра во класата на проф. Зоја Бузалковска.