Објавени најлошите лозинки на Интернет за 2018 година

Компанијата „SplashData“ ја објави годишната листа на 100 најлоши лозинки што ги користат луѓето на интернет профилите. На врвот на листата се најдоа лозинките 123456, password, 123456789.

За потешко хакирање на профилот, компанијата препорачува користење лозинки со дванаесет или повеќе знаци со мешани карактери, но и различна лозинка за различни профили.

„ Заштитете ги вашите средства и личен идентитет со користење менаџер за организирање лозинки за да генерирате случајни и безбедни лозинки и автоматски да се најавите на веб-страниците“, велат од компанијата.

Листата на најлоши лозинки погледнете ја во продолжение:

1. 123456
2. password
3. 123456789
4. 12345678
5. 12345
6. 111111
7. 1234567
8. sunshine
9. qwerty
10. iloveyou
11. princess
12. admin
13. welcome
14. 666666
15. abc123
16. football
17. 123123
18. monkey
19. 654321
20. !@#$%^&*
21. charlie
22. aa123456
23. donald
24. password1
25. qwerty123