Нови семафори во Струга

Нови СемафориГраѓаните на Струга од секогаш сакале нови семафори поради тоа што старите се искршени  и не работат веќе 12 години.

На 08.07.2012 година преку ноќ беа поставени нови семафори на местото каде што е неопходно. Граѓаните на Струга наредниот ден се однесуваа нормално како и претходниот ден но забележаа дека нешто чудно се случува со сообраќајот во Струга.

Веста за новите семафори ја дознал и градоначалникот во Струга кога тој случајно се возел во неговата службена кола. Ги прашавме граѓаните што мислат за „поклонот кој го добиле од премиерот на Република Македонија“.

Тие ни одговорија: „ Не го очекувавме ова од Премиерот но сепак му благодариме за пријатното изненадување се надеваме дека ќе потраат подолго“.

Поради реновирањето на семафорите изгласан е нов закон за оштетување или кршење на сообраќајните знаци и семафорите. Казната варира од 300 до 700 евра.

#кромид027

predupreduvawe