„Нови енергии“ изложба во Дом на АРМ на ново примени членови на ДЛУМ

Друштвото на ликовни уметници на 14 февруари (среда) од 20 часот во Домот на АРМ во Скопје организира изложба на ново примени автори.

„Чест ни е да ви ги претставиме нашите нови членови приемни од 2023та и од првиот конкурс од 2024та. Изложбата ќе биде отворена од претседателкатa на ДЛУМ, проф. д-р Јана Манева – Чупоска и претседателката на уметнички совет, проф. д-р Маја Рауник Кирков“, велат од ДЛУМ.

На изложбата ќе бидат изложени делата на : Ана В’чкова, Весна Стефановска, Гоце Стоилковски, Дејан Давчевски, Доротеј Нешовски, Ирена Гапковска, Методи Исков, Никола Упевче, Марија Николова, Сарита Конеска, Софија Илиева, Ферди Булут, Филип Ристевски, Антоанета Малиновиќ, Бојан Вртев, Дефне Еминовска, Дорина Тенева, Драганчо Таневски, Елена Димова Пантелиќ, Јасмина Главинче, Јоана Арсовска, Леон Тенев, Методија Јованов, Павел Јовановски, Пале Јовановска, Тања Ристовска, Филип Новески, Озбек Ајваз, Ленче Коцевска, Аница Китаноска, Мила Добреска, Марија Трајановска, Виктор Јаневски, Стефан Анчевски, Лусијана Ампева, Марта Патлиџанковска, Љупка Галаска, Славица Танеска, Петар Миљковиќ и Мариго Исеини (Локу).