„Not tonight“ – Видеоигра инспирирана од „Брегзит“

Замислете да сте внатре во „Брегзит“.

Ова е возможно за оние кои се запознале со новата игра, која го имитира животот после историската политичка одлука во Велика Британија.

Европејците кои ќе ја играат играта ќе се соочуваат со неколку непријатни ситуации – исфрлање од земјата, пасошки контроли, ѕид.

Авторите на сатиричната игра мислат дека и гејмерите имаат право преку нивните дела да дадат политички коментар.

Целата приказна на следниот ЛИНК.