Ноќ на истражувачи во Скопје

Ноќ на истражувачи во СкопјеНоќ на истражувачи ќе се организира и во Скопје, како дел од глобалната иницијатива која се одржува четвриот петок во септември од страна на Европската Комисија.

На тој ден низ цела Европа се организираат интересни и забавни настани и активности преку кои се покажува колку е возбудлива науката и колку е присутна во секојдневниот живот.

Во Скопје, организатор на настанот е Универзитетот Американ Колеџ Скопје. Манифестацијата почнува денеска, а финалето и главните настани ќе се одвиваат во петок (27 септември) на Градскиот плоштад од 18 часот.

Ова е програмата:

Ноќ на истражувачи во Скопје