Никола Маџиров на поетски фестивал во Романија

Македонскиот автор Никола Маџиров ќе чита поезија на отворањето на меѓународниот фестивал „Поети во Трансилванија” што се одржува во романскиот град Сибиу.

На фестивалот учествуваат и автори од Ирска, Белгија, САД, Шведска, Велика Британија и Полска.

Маџиров претходно учествуваше и на меѓународниот фестивал „Михаи Еминеску” во Крајова во Романија, а наскоро ќе следи и претставување на неговата поезија во Букурешт.

Поезијата на Никола Маџиров беше објавена во превод на романски јазик од Дениса Дуран и Јоана Јероним, во повеќе списанија во Романија.