Незадолжителна лектира С02Е14

Nezadolzitelna Lektira S02E14 by Radio Mof on Mixcloud

Незадолжителна лектира во ново руво. Во оваа емисија како водители на местото на Софи и Алекс ни доаѓаат Матеј и Анета. Од нив ќе слушнете за културни настани, како филмските фестивали Giffoni & соработката на МОФ и МакеДокс за проектот младински филмски клубови. Посветуваме дел на Средношколски пленум и правиме една ретроспектива на сите настани поврзани со средношколците изнминатите две недели и секако зборуваме и за Финскиот образовен модел и постојаните новитети кои финците ги вклучуваат во образованието.