New Order ја сподели новата песна „Restless“

Групата New Order ја сподели нивната нова песна насловена „Restless“ што претставува првиот сингл од нивниот престоен албум „Music Complete“, кој се очекува да излезе на 25 септември.

Во албумот свој придонес имаат фронтменот на „The Killers“, Brandon FlowersLa Roux и Iggy Pop.

Ова е првиот албум на кој бендот работеше откако во 2007 година си замина Peter Hook, кој свиреше на бас. Исто така, со новиот албум се означи враќањето на Gillian Gilbert на клавијатура.

Снимениот материјал е во продукција на New Order со дополнителна помош од Stuart Price продуцентот на „Superheated“ и Tom Rowlands, продуцентот на албумите „Singularity“ и „Unlearn This Hatred„ на  Chemical Brothers.

Албумот е составен од следниве песни:
„Restless“
„Singularity“
„Plastic“
„Tutti Frutti“
„People On The High Line“
„Stray Dog“
„Academic“
„Nothing But a Fool“
„Unlearn This Hatred“
„The Game“
„Superheated“