Невообичаените скулптури на бруклинскиот уметник Dustin Yellin

Бруклинскиот уметник Dustin Yellin, на барање на њујоршкиот балет ја постави својата нова изложба на невообичаени скулптури. Секоја од големите скулптури е направена од различни, понекогаш и бизарни предмети како исечоци од книги, списанија, отпад најден на улица, кои потоа се ставаат во слоеви од стакло, пренесува Colossal.

Како резултат од ваквата работа се добиени форми кои изгледа како да танцуваат.