Неверојатни 3Д-принт креации

Напредокот на 3Д-печатењето овозможи разновидна примена на оваа современа технологија. Еве дел од најкреативните дела изработени во 3Д-принт:

Ремче за Nano часовник

Неверојатни 3Д-принт креации

Држач за јајце

Неверојатни 3Д-принт креации

Засилувач на звукот за iPhone

Неверојатни 3Д-принт креации

Дизајнерите го замислиле и извеле ликот на Сири, виртуелниот асистент на iOS. Во оваа верзија, како маска за iPhone која чини 90 долари, таа го покрива екранот на телефонот, па корисникот е принуден на интеракција единствено со копчето „home“

Неверојатни 3Д-принт креации

Едноставен дизајн кој додава симпатичен детаљ на вашиот велосипед

Неверојатни 3Д-принт креации

Минималистички држач за iPad 

Неверојатни 3Д-принт креации

Mаска со панда дизајн. Достапна и во верзија со зебра. 

Неверојатни 3Д-принт креации

Маска во форма на сложувалка

Неверојатни 3Д-принт креации

Држач за моливи

Неверојатни 3Д-принт креации

Дизајн инспириран од Денот на мртвите (Dia de los muertos)

Неверојатни 3Д-принт креации

iPhone револвер

Неверојатни 3Д-принт креации

 

Извор: Mashable