Неповрзани Youtube видеа што звучат како џез албум

Создавањето музика со спојување на пронајдени видеа онлајн е една од најчесто користените алатки што музичарите ги користат денес, иако не било отсекогаш така. Во 2009 година, на пример, израелскиот музичар Ophir Kutiel, или познат по своето уметничко име Kutiman, објави песна како резултат на спој од повеќе видеа во кои се свири на различни  инструменти за песната „Mother of All Funk Chords.”  Тоа беше една од вкупно седум, кои беа дел од албумот насловен „Thru You“.

Kutiel неодамна објави нов албум насловен Off Grid и е целосно направен од видеа кои тој ги нашол на Youtube, меѓутоа, овој пат не станува збор за фанк музика, туку за психоделичен џез и трае 38 минути. Во продолжение, може да го слушнете.