Недела на современ јапонски филм во Кинотека на Македонија

Почнувајќи од понеделник (26.09), па се до петок (30.09), во Кинотека на Македонија ќе се прикажуваат филмови од современиот јапонски бран.

На големото платно филмофилите во Скопје ќе можат да ги погледнат филмовите: „Самурајот на мачорот“ (Neko Samurai), „Досие: Специјална задача“ (ST: Aka to Shiro no Sosa File), „Лебдечкиот замок“ (The Floating Castle), „Тркалезната маса“ (The Round Table) и „Собирач на време“ (Time Scoop Hunter).

Сите проекции започнуваат од 20 часот. Комплетната програма може да ја најдете овде.