Наставници ќе преспијат со студентите на Битолскиот универзитет

Наставници ќе преспијат со студентите на Битолскиот универзитетНаставници, членови на Наставнички пленум, вечерва ќе преспијат во автономната зона на Универзитетот „Свети Климент“, во знак на поддршка на студентите кои пет дена, во тешки услови и без греење, го окупираат Техничкиот факултет, протестирајќи против владините реформи во високото образование, соопшти Студентскиот пленум на УКЛО.

Во исто време, студентите-пленумци ги повикуваат сите заинтересирани да ја проследат денешната програма во автономната зона, која вклучува предавања од Билјана Гинова, Наташа Чавдаровска, проф. д-р Горан Биџовски и д-р Илиос Вилос.