Настап на уметничкиот ансамбл од Чангша од Кина

Уметничкиот ансамбл од Чангша, од Кина во четврток ( 22 октомври) ќе има настап во Домот на АРМ во Скопје, најавија од Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Почетокот на концертот е закажан во 20:00 часот, а ансамблот ќе настапи со песни и танци од најразличните делови на НР Кина.

Програмата погледнете ја подолу: