Наши Теми – Temat Tona E08

Со темата чаршија го завршуваме циклусот од осум емисии на Тemat tona во кои зборувавме на Наши теми.
Во студио се Бесфорт се Насер Харуни (Капан Ан) и Вегим Селими (Либрариа е Чаршис). Старата скопска чаршија или срцето на Скопје е едно од ретките места кои се спој на старото и урбаното Скопје, место кое отсекогаш било спој на различни генерации, нации, религии.