Наши Теми- Temat Tona E05

Што значи да се има бенд и да се прави авторска музика?
Колку време се работи еден албум?

Со кои се проблеми се соочува еден млад бенд, од простор за одржување на проби, до приклучоци за струја и битка со комшии поради галама.

На темата „И јас имам Бенд“ разговараме во фул состав со Minstrel’s Gallery & Këpurdhat во студиото на Радио МОФ под водителска палка на Бесфорт Идризи.

Супер екипа и одлична музика

Во Темат тона- зборуваме на Наши теми

Çfarë do të thotë të kesh bandë muzikore dhe të krijosh muzikë autoriale? Sa kohë punohet një album?

Me cilat probleme përballet një bandë e re muzikore, duke filluar nga mbajtja e provave deri te kyçja e kabllove në prizat e rrymës dhe beteja me fqinjët për shkak të zhurmës.

Në lidhje me temën “Edhe unë kam Bandë muzikore” bisedojmë me përbërjen e plotë të Minstrel’sGallery&Këpurdhat në studion e Radio MOF, me udhëheqësin e emisionit Besfort Idrizi.

Super ekip dhe muzikë të shkëlqyer
Na u bashkoni në www.radiomof.mk

Në Temat tona – flasim në NashiTemi