Напуштено село во Кина проголтано од природата

На утоката на реката Јангце лежи Шенгси, архипелаг од речиси 400 острови кој привлекува повеќе од 100.000 риболовци секоја зима. Еден од островите, Шенгшан, некогаш бил позната риболовска дестинација, сé додека не станало поисплатливо за риболовците да живеат и работат подалеку од островите. Напуштеното село сега е реликвија – неговите згради и патишта полека ги голта природата.