Напуштен истражувачки центар од Втора светска војна се уште стои покрај брегот на Полска

Остатоците од Втората светска војна се уште се забележителен дел во Европа. Еден таков пример е станицата за мерење на торпедa, која се уште стои покрај брегот во северниот дел на Полска.

Именувана како „Торпедовниа“, им служела на Германците како објект за тестирање за време на војната.

Подоцна, станицата била превземена од Советскиот Сојуз и била користена како место каде тренирале нуркачи. Оттогаш, таа е целосно напуштена, иако повремено туристи ја посетуваат за да видат што останало.

Извор: Mashable