Наместо политичари, поставени уметнички портрети на билбордите во БиХ

Локалните избори во Босна и Херцеговина завршија, а во неколку градови билбордите на кои беа испишани партиските слогани и лица, беа заменети со уметнички портрети на уметницата Јелена Медиќ. Изложбата е насловена „Будни“, а беше поставена два дена по изборите.

Prazne ulice noćas po gradu. Samo Budni bdiju nad ponekim prolaznikom. Provozala se s prijateljima, poigrali se s…

Posted by Jelena Medic on Friday, November 20, 2020