Наместо илјада, на разговор за работа повикани 61.000 лица

Заводот за вработување во Шведска по грешка, на електронска пошта испратил покани за 61.000 лица, наместо за илјада кандидати за работа.

Наместо илјада, на разговор за работа повикани 61.000 лица

Набрзо во центарот на Стокхолм се појавиле илјадници луѓе за работа, па шведската полиција била повикана да воведе ред.

Портпаролот на полицијата Улф Линдгрен изјави дека службениците од Заводот ја повикале полицијата откако илјадници невработени се појавиле на саемот за работа каде требало да се сретнат со евентуалниот работодавач.

– Кога стигнавме таму, имаше огромна гужва, а некои од присутните беа многу вознемирени – изјави полицискиот инспектор Улф Линдгрен.

Тој наведе дека имало многу тензија, но дека никој не е приведен.