Најпопуларните ТВ-серии на интернет

Култната анимирана серија „The Simpsons“ е најпопуларната телевизиска серија на интернет, според рангирањето на статистичкиот портал Statista. Сериите се рангираат според неколку фактори: бројот на фанови на Фејсбук, активноста на Фејсбук, бројот на следбеници на Твитер и бројот на прегледи на страницата на серијата на Википедија во последните 90 дена.

Иако поголемиот дел од популарноста на „Симпсонови“ се должи на најбројната база на фанови на Фејсбук, првото место е резултат на комбинираниот ефект на сите фактори. Меѓу најпопуларните серии се и: „The Walking Dead“, „Breaking Bad“, „Glee“, „South Park“, „Family Guy“ и „How I Met Your Mother“, меѓу другите. Погледнете ја листата на најпопуларни тв-серии на интернет во овој инфографик што го објави порталот Mashable.

Најпопуларните ТВ-серии на интернет