Најинтересните 10 видео игри на „GamesCom 2014“

Илјадници видео игри и 350 000 посетители е епилогот од гигантскиот саем „GamesCom“ на кој беа претставени најновите видео игри и последните достигнувања во сферата на гејмингот.

Сепак и покрај бројните изложувачи, неколку игри се издвоија од останатите, а Guardian направи листа на најинтересните 10 видео игри на „Gamescom 2014“, за кои допрва ќе се зборува периодот кој следува. Погледнете го нивниот избор:

Alienation (Housemarque, PS4)

Hellblade (Ninja Theory, PS4)

Life is Strange (Dontnod, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

6da9e20c-3891-45b6-a791-286199fcf336-460x276

P.T./Silent Hills (7780s Studio, PS4)

maxresdefault

ScreamRide (Frontier Developments, Xbox One)

Shadow Realms (BioWare, PC)

Superhot (Superhot, PC, Xbox One)

The Tomorrow Children (Q-Games, PS4)

Until Dawn (Supermassive Games, PS4)

until-dawn-screenshot-03-ps4-us-07aug14

Wild (Wild Sheep Studios, PS4)