Најголемите негативци на филмското платно во Кинотека во рамки на „Кино утро 2023“

Почнувајќи од 12 јануари (четврток), со по три филмски проекции дневно во попладневните и вечерните часови, Кинотеката и оваа година останува верна на традиционалното „Кино утро“ – програма за мали и големи деца.

Теримините за проекции на филмовите од „Кино утро 2023“ се следниве:

12 ЈАНУАРИ (ЧЕТВРТОК)

13:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)
19:00 ч.: КОШМАР ПРЕД БОЖИЌ (The Nightmare Before Christmas)

13 ЈАНУАРИ (ПЕТОК)
13:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)
15:00 ч.: КАШЕЈ: КРАДЕЦ НА НЕВЕСТИ (Koshchey. Pokhititel nevest)
19:00 ч.: КОШМАР ПРЕД БОЖИЌ (The Nightmare Before Christmas)

14 ЈАНУАРИ (САБОТА)

13:00 ч.: МИЊОНИ: ПОДЕМОТ НА ГРУ (Minions: The Rise of Gru)
15:00 ч.: АВАНТУРИТЕ НА ФИНИК (Finnick)
18:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)

16 ЈАНУАРИ (ПОНЕДЕЛНИК)

13:00 ч.: МИЊОНИ: ПОДЕМОТ НА ГРУ (Minions: The Rise of Gru)
15:00 ч.: АВАНТУРИТЕ НА ФИНИК (Finnick)
18:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)

17 ЈАНУАРИ (ВТОРНИК)

13:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)
15:00 ч.: КАШЕЈ: КРАДЕЦ НА НЕВЕСТИ (Koshchey. Pokhititel nevest)
18:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)

18 ЈАНУАРИ (СРЕДА)

13:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)
15:00 ч.: МИЊОНИ: ПОДЕМОТ НА ГРУ (Minions: The Rise of Gru)
18:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)

20 ЈАНУАРИ (ПЕТОК)

13:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)
15:00 ч.: МАКС И БЕСНАТА ДРУЖИНА (Max und die wilde 7)
18:00 ч.: МИЊОНИ: ПОДЕМОТ НА ГРУ (Minions: The Rise of Gru)

21 ЈАНУАРИ (САБОТА)

13:00 ч.: МИЊОНИ: ПОДЕМОТ НА ГРУ (Minions: The Rise of Gru)
15:00 ч.: МАКС И БЕСНАТА ДРУЖИНА (Max und die wilde 7)
18:00 ч.: ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ (Lyle, Lyle, Crocodile)