Најгледани видеа на Youtube за 2014 година

Youtube ги прогласи најгледаните видеа за оваа година. Иако англиската верзија од песната „Bailando“ на Enrique Inglesias не поттикна голема слушаност во Велика Британија, шпанската верзија на песната собра повеќе од половина милијарда прегледи, што го прави неговото видео најгледaно по видеото на Katy Perry за песната „Dark Horse“.

Латиноамериканската публика овозможи и Shakira да се најде во топ 10-листата на најгледани видеа и тоа со две песни: „Can’t remember to forget you“ и „La la la (Brasil 2014)“.

Песната „Wiggle“ пак, на Jason Derulo се најде на петтата позиција, пред „Chandelier“ на Sia и „Anaconda“ на Nicki Minaj.

1. Katy Perry – „Dark Horse“

2. Enrique Inglesias – „Bailando“

3. Shakira – Can’t remember to forget you

4. Shakira – La la la (Brasil 2014)

5. Jason Derulo – Wiggle

6. Iggy Azalea – Fancy (Explicit) ft. Charli XCX

7. Sia – Chandelier

8. Taylor Swift – Shake it off

9. Meghan Trainor – All about that bass

10. Nicki Minaj – Anaconda