Најдобрите сезони од телевизиски серијали, според критичарите

За да дознаат кои се највлијателните сезони на најдобрите серии, Business Insider составиле листа на 50 најдобри сезони според оценките на критичарите на Metacritic.

Сезоните од телевизиски серијали кои имаат најголеми оценки од критичарите, ги заслужиле своите места на топ листите поради постојано продуцурање иновативни сезони за паметење, пишуваат.

Сериите како The Wire, Breaking Bad и The Larry Sanders Show на починатиот Гери Шендлинг, постојано добивале одлични оценки од критичарите, а нивните најдобри сезони поставиле стандард за тоа како треба да изгледаат добрите телевизиски шоуа.

  1. The Larry Sanders Show (сезона 5)

Оценка според Metacritic: 97/100

Оценка според корисници: 4,9/10

Поважни епизоди:  “Everybody Loves Larry,” “Ellen, Or Isn’t She?,” “The Roast”

  1. The Sopranos (сезона 2)

Оценка според Metacritic: 97/100

Оценка според корисници: 9,3/10

Поважни епизоди: “From Where to Eternity,” “Bust Out,” “Funhouse”

  1. The Wire (сезона 4)

Оценка според Metacritic: 98/100

Оценка според корисници: 9,5/10

Поважни епизоди: “Boys of Summer,” “That’s Got His Own,” “Final Grades”

  1. The Wire (сезона 3)

Оценка според Metacritic: 98/100

Оценка според корисници: 9,5/10

Поважни епизоди: “Time After Time,” “Straight and True,” “Mission Accomplished”

  1. The Office: UK (сезона 1)

Оценка според Metacritic: 98/100

Оценка според корисници: 8,6/10

Поважни епизоди: “Downsize,” “New Girl,” “Judgement”

  1. The Office: UK (сезона 3)

Оценка според Metacritic: 98/100

Оценка според корисници: 8,2/10

Поважни епизоди: “Christmas Special Parts 1 & 2”

  1. Breaking Bad (сезона 5)

Оценка според Metacritic: 99/100

Оценка според корисници: 9,7/10

Поважни епизоди: “Ozymandias,” “Granite State,” “Felina”

  1. The Larry Sanders Show (сезона 6)

Оценка според Metacritic: 99/100

Оценка според корисници: 4,5/10

Поважни епизоди: “Another List,” “I Buried Sid,” “Flip”

  1. Murder One (сезона 1)

Оценка според Metacritic: 99/100

Оценка според корисници: 6,6/10

Поважни епизоди: “Chapter One,” “Chapter Twenty-Two,” “Chapter Twenty-Three”

  1. The Larry Sanders Show (сезона 4)

Оценка според Metacritic: 99/100

Оценка според корисници: 5,2/10

Поважни епизоди: “Roseanne’s Return,” “Hank’s Sex Tape,” “Eight”