Најдобрите работодавачи на светот за 2014 година

Најдобрите работодавачи на светот за 2014 годинаПрофесионалниот портал Glassdoor по шести пат ги избра најдобрите места за работа следната 2014 година . За разлика од повеќето листи , Glassdoor составува својата листа – Employees’ Choice Awards врз основа на анонимно истражување меѓу самите вработени и нивните позитивни и негативни оценки за работодавачот.

На оваа листа по три години, Facebook не е лидер, а првото место во категоријата технолошки компании го зазема Twitter, кој пак е втор на целокупната листа најпосакувани работодавачи.

Од 50 најдобро рангирани компании има 22 технолошки компании, така што оваа категорија е најзастапена.

Според вработените најважен услов што за испитаниците е добрата работна средина, условите за професионален развој и созадавањето менаџерски вештини.

Околу половина милион луѓе одговорија на 18 прашања на порталот  Glassdoor  и ги избраа најдобрите работодавци по следниов редослед:

Најдобрите работодавачи на светот за 2014 година