Најдобрите фотографи на природата за 2020

Фотографија „Јура Парк“ од жирафа во Националниот парк Накуру во Кенија на италијанскиот фотограф Роберто Маркеџани е победник на овогодишното напреварување за Фотограф на природата.

Фото-фестивалот „Nature Talks“ се организира во Холандија и ја слави уметноста во фотографиите од природата.

Во продолжение погледнете ги победничките фотографии по категории:

Севкупен победник и победник во категоријата „цицачи“ – Roberto Marchegiani/NPOTY 2020

Победник во категоријата „птици“ – Andreas Geh (GDT)/NPOTY 2020

Победник во категоријата „други животни“ – Samantha Stephens/NPOTY 2020

Победник во категоријата „растенија и габи“ – Radomir Jakubowski/NPOTY 2020

Победник во категоријата „пејзажи“ – Stanislao Basileo/NPOTY 2020

Победник во категоријата „под вода“ – Miloš Prelević/NPOTY 2020

Победник во категоријата „Природна уметност“ – Andrea Pozzi/NPOTY 2020

Победник во категоријата „Човекот и природата“ – Jo-Anne McArthur/NPOTY 2020

Победник во категоријата „Црно и бело“ – Henley Spiers/NPOTY 2020

Победник во категоријата „Животински портрети“ – Adriana Sanz/NPOTY 2020

Победник во категоријата „Млади (10-17 години) – Lili Sztrehárszki/NPOTY 2020

Сите наградени и другите истакнати фотографии од овогодишното натпреварување може да ги погледнете на следниов ЛИНК.