На Instagram ќе се емитува серија со епизоди долги 15 секунди

Instagram ќе го емитува својот прв сериски филм наречен Shield 5. Серијата ќе биде прикажувана во 28 епизоди долги по 15 секунди.

Првата епизода на Shield 5, чиј режисер е Anthony Wilcox, дебитираше на 1. февруари. Останатите епизоди ќе се емитуваат секој ден до крајот на месецов.

Во филмот настапуваат Christian Cooke, Elliot Gleave (познат и како музичарот Example), Kieran O’Brien и Wallis Day.

Првите две епизоди се веќе достапни за гледање.

Новиот формат, според кој е режирана серијата, се нарекува „социјално кино“ бидејќи овозможува гледачите да коментираат и „лајкуваат“. Профилот @ShieldFive веќе има околу 10000 следбеници, пренесува Business Insider.