Музиката од Хари Потер отсвирена со традиционални индиски инструменти

The Indian Jam Project, кои прават преработки на филмска музика, го отсвиреа и саундтракот од серијалот Harry Potter на композиторот John Williams.

Од класични инструменти, овој бенд користи само клавијатури и виолина. Затоа, преовладуваат традиционалните индиски инструменти, како саранги, сантур и индиската флејта. Аранжманот создава сосема нов звук, впечатлив како и оригиналот.

Indian Jam Project е музичка група од Мумбаи, составена од млади музичари на околу 20 години. Редовно преработуваат филмска музика, a досега објавиле свои верзии на музиката од Pirates of the Caribbean, Interstellar, Game of Thrones, и серијата на ВВС, Sherlock.

Извор: Mashable