МОН одговара на најчестите прашања за новата Концепција за основно образование

Секоја новина предизвикува неизвесност од непознатото, така и најавата за воведување на целосно нова концепција за основно образование предизвика грижи за она што ни претстои. Oбврска на Министерството за образование и наука (МОН) е да понудиме појаснување што точно ќе значат темелните реформи, да ги слушнеме размислувањата на сите вклучени чинители во овој процес и заеднички да донесеме одлуки кои се во најдобар интерес на децата, соопштуваат од МОН.

Од МОН подготвија и презентација со појаснувања во однос на, како што велат, некои од грижите кои ги имаат граѓаните, наставниците, родителите и учениците за најавената нова Концепција за образование.

Презентацијата со појаснувањата ви ја пренесуваме во целост: