Mодерната технологија „ги решава“ проблемите во класичната литература

Книжарницата FlipSnack го објави серијалот стрипови Modern Day Classics, во кој е опишано што би се случило доколку ликовите од книгите имале пристап до технологијата од која сите зависиме денес.

Можат ли „модерните чуда“ на технологијата  да ги решат епските проблеми опишани во класичната литература?

На пример, „Ромео и Јулија“ би била многу поразлична приказна доколку се запознале на Tinder, а кога Сем и Фродо би имале Google Maps, би го нашле најблискиот пат до Мордор.

Ромео и Јулија#

Оливер Твист

Чарли и фабриката за чоколада

Игра во ’ржта

Господарот на прстените

Алиса во Земјата на чудата

Хрониките на Нарнија

Извор: Mashable, FlipSnack