Младите страдаат поради слабата сообраќајна култура

фото: Курир

Младите немаат доволно сообраќајна култура, а како резултат на тоа учествуваат со голем процент во вкупниот број сообраќајни несреќи, велат надлежните. Од почетокот на годинава, поголем дел од загинатите во сообраќајот се млади луѓе – податок што во екот на матурските прослави повикува на поголемо внимание кај надлежните, родителите, но и кај самите млади. Министерката Јанкуловска вели дека МВР прави се за да ги едуцира младите за сообраќајот.

[Prilog] Mladite stradaat poradi slabata soobrakajna kultura by Radio Mof on Mixcloud

Димитар Бабал’ков