Младинска дебата за климатските промени во МКЦ

Младите од Биди Зелен клубот на „GoGreen“ во Корчагин, во соработка со Младинскиот Образовен Форум (МОФ) организираат јавна дебата на тема „It’s too late on Global Climate Change“ („Доцна е да се дискутира за климатските промени“).

Во сабота од 14:00 до 17:00, во Волонтерскиот Центар во Младинскиот културен центар ќе се споделуваат мислења, ќе се водат дијалози, ќе се аргументира и контра-аргументира и ќе се дебатира конструктивно.

Целта е да се развие дискусија меѓу младите и да се видат нивните мислења за климатските промени.

Дебатата е организирана по повод кампањата „Go Green for Climate“. Кампањата има за цел да ја развие свеста кај младите за климатските промени и да ги промовира барањата од граѓанскиот сектор за престојниот Самит за климатски промени (COP21) на Обединетите Нации, кој се одржува во Париз, Франција од 30 ноември до 11 декември.