Мјузиклот „Еден вкус од Израел” вечерва во МНТ

Во Македонскиот народен театар вечерва со почеток во 19 часот, израелскиот театар „Кармелим“ ќе се претстави со мјузиклот „Еден вкус од Израел”. Преставата која се одржува во рамки на Скопско лето, е во режија и кореографија на Ефи Ашкенази.

„Кармелим“ групата е составена од 25 до 30 млади на возраст од 15 до 18 години, а повеќето се студенти од средното училиште Лео Баецк во Хаифа, со неколку од останатите училишта во градот.

Од основањето пред 30 години, таа е насочена кон воспоставување на врска со животот во Израел, историските и сегашните постигнувања и проблеми на државата преку уметноста. Групата ги има претставено Хаифа и Израел со многубројните турнеи во странство Јужна Африка, Чешка, Унгарија, Обединетото Кралство, Германија, Швајцарија, Канада и САД.

Билетот за мјузиклот чини 150 денари.