Меѓународен фестивал на комедијата „Гола месечина“ во Ново Лисиче

Од 20 до 29 јуни ќе се одржи третото издание на Меѓународениот фестивал на комедијата „Гола месечина“.

Претставите ќе се играат на отворена сцена поставена во спортскиот центар „Ново Лисиче“, со почеток во 21:00 часот. Фестивалот го организира Општина Аеродром, во соработка со Театар Комедија и Министерството за култура. Настанот има натпреварувачки карактер, а тричлена жири-комисија ќе додели награди за најдобра машка и женска улога, за најдобра режија и најдобра претстава.

Влезот за сите претстави е бесплатен. Репертоарот погледнете го во продолжение:

20.06. (понеделник) АВТОБУСОТ од Станислав Стратиев во режија на Здравко Митков во продукција на Сатиричен театар „Алеко Константинов“ – Софија, Бугарија

21.06. (вторник) БАЛКАНСКИ ШПИОН ВО САРАЕВО од Душан Ковачевиќ во режија на Сулејман Кусуповиќ во продукција на Народен театар – Сараево, Босна и Херцеговина

23.06 (четврток) ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ од Иво Брешан во режија на Кирил Петрески во продукција на Народен театар Војдан Чернодрински – Прилеп, Македонија

24.06. (петок) ЕЛИНГ од Сајмон Бент во режија на Марко Манојловиќ во продукција на Белградски драмски театар – Белград, Србија

26.06. (недела) ПАРЛАМЕНТАРКИ од Сашо Димоски во режија на Ненад Витанов во продукција на Центар за култура – Охрид, Македонија

27.06. (понеделник) ЖОРЖ ДАНДЕН од Молиер во режија на Драгослав Савиќ во продукција на Народен театар – Ниш, Србија

28.06. (вторник) МАКЕДОНСКА ПРИКАЗНА од Боњо Лунгов во режија на Боњо Лунгов во продукција на Театар за деца и младинци, Скопје, Македонија

29.06. (среда) НЕШТО ПРОПУШТАМЕ од Горјан Милошевски во режија на Бојан Трифуновски во продукција на Театар`Комедија, Скопје, Македонија.