Мапа за британските стереотипи кон државите во Европа

Се чини дека Велика Британија е држава во која владеат стереотипи, заклучува „Independent“ во објавата на мапата за британските стереотипи кон останатите држави во Европа. Мапата е направена врз основа на автоматските предлози кои ги дава пребарувачот Гугл.

Притоа се земени во предвид автоматските одговори на прашањата „Зошто [државата] е толку…“(„Why is [country]so.,,“ и „Why does [country]“), при што се избрани најинтересните, контроверзни или најчудни предлози кои автоматски ги дава Гугл, појаснуваат од „Independent“.

Така, ФИРОМ е држава која ја мрази Грција, Грција е држава што сака да излезе од ЕУ, а Албанија пак е земја што ја сака Америка. Мапата погледнете ја поголу: