[Мапа] Чудни забрани и ограничувања за жените во менструалниот период

Организацијата „Femme international“ објави мапа на државите во кои и во 21 век, менструацијата кај девојките останува табу тема. Иако станува збор за нормална физиолошка појава, во одредени држави, на овој период се гледа на чуден начин.

Мапата подолу е приказ на забраните и ограничувањата на жените во менструалниот период во Венецуела, Гана, Кенија, Југоисточна Азија…

Femme international(за поголем приказ кликнете врз мапата)

Извор: Upworthy