Малолетник силуван во Поправниот дом во Велес

Малолетник бил силуван во самица од четворица врсници во Поправниот дом во Велес, објави весникот Вест.

Малолетник силуван во Поправниот дом во Велес

Шокантно е што настанот од 19 мај, за првпат во полиција е пријавен дури на 16 јуни. Дотогаш го немало во ниеден билтен на МВР, бидејќи затворските службеници го прикриле, а не го известиле ни Обвинителството, пишува весникот.

Тој ден надлежните одлучиле дека детето што пријавило силување, не треба да се однесе ни на лекар. Тие процениле дека е доволно само да се заведе во книгата за дневни настани, и случајот така да се заборави.

За прикривање на настанот се гонат раководителите во Поправниот дом.

Извор: Вест