„Мали ноќни разговори“ утре во „Short bus“

ЛГБТИ Центарот за поддршка Скопје утре (среда 27, февруари) во 20 часот организира „Мали ноќни разговори“ во просториите на супкултурниот центар „Short bus“.

„Мали ноќни разговори“ е продолжение и освежување на Читателскиот клуб на ЛГБТИ Центарот за поддршка Скопје, од оваа година во соработка со феминистичкиот портал Медуза ( медуза.мк).

„На мали ноќни разговори, зборуваме за работата на активисти и активистки кои се борат за правата на ЛГБТИ+ заедницата и други маргинализирани групи, културни работници и работнички, уметници, феминисти и феминистки…“, стои во повикот за настанот.

На првите мали ноќни разговори гостинка е Лила Милиќ од Трансформа, заедница на транс луѓето, која работи на остварување на правата на транс луѓето и на нивно достоинствено претставување.

„Со Лила ќе разговараме за досегашната работа на Трансформа, нејзиното искуство и ставови како транс жена во Македонија, алтернативни манифестации на родот, трансфобијата во нашето општество, како и во самата ЛГБТИ заедница и во феминистичкото движење. Разговорот ќе го води Калиа Димитрова“, се вели во најавата за настанот.